Ізраїль вимагає закрити один з українських телеканалів

29.09.2016 / Новини

Посольство Ізраїлю передало МЗС України ноту щодо змісту передач однієї з телерадіокомпаній, яка веде мовлення на території України.

Про це йдеться у повідомленні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

На думку ізраїльського дипвідомства, ТРК “Планета” пропагує ксенофобію і антисемітизм.

У Нацраді нагадали, що наприкінці серпня уже винесли цьому каналу попередження.

“31 серпня за результатами планової перевірки, якою було зафіксовано низку порушень, зокрема і щодо трансляції передач, у яких відбувалася пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження, застосував до ТОВ “Телемережа “УНІКА-TV” (супутникове мовлення, логотип “ПЛАНЕТА”) санкцію “оголошення попередження, – йдеться у повідомленні.

А факти щодо поширення каналом ворожнечі особливо у період вшанування 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, на думку представників Нацради, є особливо обурливими та цинічними.

До суду з вимогою позбавити ліцензії цього мовника Нацрада звернулась ще всередині 2015 року, проте судовий розгляд триває й досі.

До слова, товариство з обмеженою відповідальністю “Телемережа “УНІКА-TV” хоч і має юридичну адресу в Києві, проте веде мовлення з території анексованого Криму.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*