Із напливом відпочивальників у Шацькому районі суттєво зріс рівень захворюваності COVID-19

30.06.2020 / Новини

Через велику кількість відпочивальників на території Шацьких озер, у районі суттєво погіршилася ситуація із зростанням рівня захворюваності на COVID-19. Через затори, що утворюють своїми транспортними засобами любителі позасмагати на березі водойм, розглядається можливість встановлення карантинних постів.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції сьогодні, 30 червня, – пише ІА Волинські новини.

Тиждень тому у Волинській ОДА запевняли, що на волинських озерах не працюватимуть бази відпочинку. Проте не є секретом той факт, що, за станом на сьогодні, на території Шацьких озер – велика кількість відпочивальників.

Майже ніхто із них не дотримується безпечної дистанції на пляжах. Зокрема, у Згоранах, на Світязі, у Шацьку – аншлаг людей.

«Згідно із рішеннями комісії ТЕБ та НС, та у зв’язку з ситуацією, що склалася, на території Волинської області заборонена робота закладів розміщення. Тому всі заклади, які працюють, порушують відповідну постанову Кабінету Міністрів, а також рішення ТЕБ та НС. Вирішення цього питання – у компетенції Національної поліції», – повідомили під час брифінгу.

Також мову вели про затори, які утворюють відпочивальники,що повертаються із Шацьких озер.

Зокрема, згідно із законом, усі пляжі на території країни, і на Волині у тому числі, повинні працювати з дотриманням певних карантинних норм.

«Якщо пляжники порушують карантинні норми, то повинна включатись у роботу поліція та Держспоживслужба», – кажуть у ОДА.

Загалом, за станом на 30 червня у Шацькому районі відбувся ріст рівня захворюваності з 15,5 до 66,4 %.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*