Інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Любомльщини: які порушення виявили

05.02.2020 / Новини

У період з 27 січня по 3 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено сім од. заборонених знарядь лову, – інформує рибоохоронний патруль Волині.

«У порущників вилучено чотири од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 255 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, першого лютого державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Любомльського району Волинської області. Так, на оз. Оріхове, поблизу с. Сильне виявлено двох місцевих жителів, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – трьома риболовецькими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб складено два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*