Іноземці можуть сплатити штраф за порушення ПДР в Польщі платіжною карткою

02.02.2018 / Новини

З 1-го лютого, штраф за порушення правил дорожнього рух у Польщі можна оплатити банківською карткою або мобільним телефоном на місці.

Встановлення платіжних терміналів у патрульних автівках – це частина програми поширення безготівкових платежів у державній адміністрації.

 Антоні Жечковський з Головної комендатури поліції сказав, що дорожня поліція отримала 2 тисячі платіжних терміналів, – інформує Польське радіо.

Кожна патрульна автівка матиме такий прилад. Водій, який порушить правила дорожнього руху і отримає за це штраф, зможе оплатити його на місці.

Оплата за порушення завдяки використанню терміналів має спростити цю процедуру, особливо для іноземців. Іноземці, котрі отримували штраф, часто не мали при собі польських грошей. Поліцейський був змушений їхати з даною особою до банкомату або пункту обміну валют, оскільки громадяни інших держав повинні оплачувати штрафи на місці. Обладнання поліцейських авто платіжними терміналами спростить процедуру як водіям, так і поліцейським.

Крім можливості оплати карткою і телефоном, будуть діяти попередні способи оплати штрафу банківським переказом або готівкою на пошті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*