Інфекціоністи радять відправити на вимушені канікули волинських школярів

03.02.2018 / Новини

В Україні спалах грипу. Після Вінниці і Закарпаття карантин у школах оголосили і в Житомирі. На вимушені канікули інфекціоністи радять відправити дітей і на Волині.

Проте епідеміологічній поріг не перетнула жодна з областей. Загалом в Україні підхопили вірус майже двісті тисяч осіб, третина з них – діти.

Про це йдеться у сюжеті 24-го каналу.

В Рожищенському районі на Волині виявили два випадки грипу. У 2-річної дитини та 17-річної дівчини. Це вірус типу “В”, який для України – не новий. Він небезпечний ускладненнями, зокрема пневмонією. Тому інфекціоністи радять в області тимчасово зупинити навчання, аби вірус не поширювався.

За останній тиждень у школі Луцька №4 і 5 кількість дітей, відсутніх у школі також перевищує 20%, і ми будемо надавати пропозиції щодо тимчасового припинення навчання на певний період для того, щоби зменшити захворювання. Лікарі повинні слідкувати за грипом і проводити відповідний комплекс заходів,– в.о.директора Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко.

Грип в Україні ще не досяг критичної позначки – кажуть епідеміологи. І радять зміцнювати імунітет: якісною їжею, вітамінами і сном. Бо пік захворювання слід чекати наприкінці лютого – початку березня.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*