Ігор Палиця розповів, чому вирішив створити свою партію

16.07.2020 / Новини, Статті

Народний депутат від Луцька, лідер партії «За майбутнє», засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця відверто розповів, чому вирішив створити політичну силу та як це рішення змінює його життя.

Про це і не лише він спілкувався 15 липня із Романом Скрипіним та Катериною Пітєніною у програмі «16+» на каналі skrypin.ua, розповідають Волинські Новини.

Зі слів Ігоря Палиці, усі представники новоствореної партії «За майбутнє» – це депутати-мажоритарники, кожен з яких прийшов у Верховну Раду самостійно. Проте ситуація, за якої народний обранець не має впливу на ухвалення рішень, мажоритарників не влаштовувала.

«Ми називали себе «виживші», коли «Слуга» скрізь перемогла. Ніхто навіть не розумів, як це відбувається, – зауважує нардеп. – Коли ти знаходишся в залі, а там є 254 людини (депутати від «Слуги народу», – ВН) і від тебе взагалі нічого не залежить, жодні рішення, відчуваєш себе неприємно. Коли перші два-три місяці всі голосування проходили і ти на це ніяк не впливав, навіть конструктивно, навіть виступивши з трибуни, відчуваєш себе неприємно».

«Але коли почали робитися речі, які не відповідають тому, що було обіцяно, і нашим принципам, було прийнято рішення, що вистачить чекати, треба робити політичну силу і спробувати якимось чином самим впливати на розвиток України. Так, як ми, мажоритарні депутати, вважаємо за потрібне», – додав він.

Відтак до Ігоря Палиці звернулися колеги з проханням очолити нову політичну силу.

«Сказали: Палиця, якщо ти погодишся очолити, ми йдемо в партію, ми вважаємо, що час робити партію. Для Палиці це було неочікувано», – зізнався політик.

«Адже це змінює ритм мого життя. Я порадився з сином, порадився з дочкою, тому що це міняє повністю принцип спілкування. Раніше я літав до них, зараз я вже не можу цього робити – не вистачає часу. Але було прийнято таке рішення», – додав Ігор Палиця.

Під час ефіру ведучі закинули нардепу, мовляв, він пройшов до Ради завдяки непрямій «купівлі голосів» через діяльність Фонду «Тільки разом».

Натомість Ігор Палиця наголосив, що, попри критику скептиків та недоброзичливців, Фонд був створений не під вибори і не заради політичного зиску, чим справді грішать багато українських політиків. Переконливий аргумент – Фонд «Тільки разом» ефективно працює уже дев’ять років поспіль й за цей час реалізував сотні проєктів та допоміг тисячам волинян.

«Фонд працює з 2011 року, вже дев’ять років. Фонд працює постійно, незважаючи на вибори. Фонд допомагає всім. І я навіть не втручаюся в його роботу. Там є наглядова рада, вони приймають рішення», – зазначив нардеп.

«Хто б і що б не розповідав, цей Фонд – моя особиста гордість. Гордість – колектив, який там працює», – резюмував Ігор Палиця й додав, що допоки матиме фінансову змогу допомагати людям через власний Фонд, буде це робити із великим задоволенням.

Дорікнули ведучі народному депутату від Луцька і тим, що у його виборчій програмі переважають не законодавчі плани, а господарські обіцянки. Проте Ігор Палиця пояснив, що прагне змінювати ситуацію в країні у тих сферах, де є така змога.

«Зрештою мене вже давно обирають не за те, що я обіцяю, а за те, що я роблю», – підсумував політик.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*