Ігор Гузь з парламентської трибуни став на захист білоруських добровольців (відео)

02.04.2016 / Новини

З парламентської трибуни народний депутат України Ігор Гузь став на захист білоруських добровольців, які воюють на українському боці на Сході нашої країни.

Ігор Гузь зазначив, що нині у Республіці Білорусь відбуваються надзвичайні події, допоки там відсутній український посол: «До батьків білоруських добровольців, які боролися за українську незалежність в батальйонах «Донбас», «Азов», «ОУН» приходять КДБісти. Вони «перекидають» все в помешканнях людей «верх дном», забирають ноутбуки і намагаються тиснути на них. Вони переслідують родини білоруських добровольців! Хто стане на їх захист, коли й досі в Білорусі не призначений Посол України. Де посольство України, яке має стояти на захисті цих родин? Натомість, вільно пересуваються у Білорусі ті люди, які воювали у лавах так званих «ДНР» та «ЛНР» на стороні сепаратистів! Деякі із них дають інтерв’ю, і кажуть про те, що вони знищували сотні українців».

Народний депутат від Волині Ігор Гузь втретє звертається до Президента України Петра Порошенка призначити Посла України в Республіці Білорусі.

Політик відкрито називає речі своїми іменами. Цитуємо: «що, в Адміністрації Президента є диверсанти, які руйнують українську міжнародну політику? У Білорусі більше року відсутній Посол Української держави».

«Це – безпринципна позиція Української держави щодо Білорусі! Це – не Зімбабве, і не Парагвай чи Монголія! З Білоруссю маємо спільний кордон. Це – країна, яка має спільні військові стосунки із Російською Федерацією. Не призначати Посла України в Республіці Білорусь – це диверсія, це діяльність проти Української держави!

Я наполягаю, щоб Президент дослухався до переважної частини парламенту і призначив посла України у Республіці Білорусь. У Білорусі має бути людина, яка буде відстоювати інтереси нашої країни! Втретє прошу Петра Олексійовича – призначте посла, або прийдіть сюди і поясніть, чому Ви вже рік не можете це зробити?», – закликав Президента волинський нардеп.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*