Ігор Гузь вимагатиме звільнення Клімкіна

02.06.2016 / Новини

Нардеп Ігор Гузь пообіцяв зареєструвати постанову про звільнення Клімкіна, якщо за тиждень Президент не призначить Послів.

Про це інформує прес-служба Ігоря Гузя.

Ігор Гузь звернувся до Президента та Міністра закордонних справ Павла Клімкіна України із вимогою призначити Надзвичайних і Повноважних Послів України у низку країн, де їх немає й досі. На цьому наголосив нардеп під час парламентського засідання, 1 червня.

Наразі посли України відсутні в Білорусі, Грузії, Швейцарії, Норвегії та низці інших країн, а також немає і представника нашої держави в НАТО.

Ігор Гузь, заступник голови Комітету в закордонних справах упродовж минулого місяця не зміг виїхати за кордон двічі: до Білорусі та невизнане Придністров’я. «МЗС ніяк не відреагувало на цю ситуацію! Заступника голови Комітету, який планує робочі поїздки, щоб вирішувати питання українців за кордоном, «не впускають» в Білорусь та Придністров’я, а МЗС мовчить!» — наголосив Ігор Гузь.

«Петре Порошенку, уже вп’яте до Вас звертаюся! Коли буде Посол України у Республіці Білорусь? Це виглядає, як домовленість, тільки із ким: з Лукашенком, чи Путіним?» — обурюється народний депутат.
«Також у липні відбудеться саміт НАТО у Варшаві, а у нас немає представника України в цій міжнародній міжурядовій організації! Поясність Українському народу, чого вам не вистачає, аби знайти гідних дипломатів, які захищатимуть інтереси Української держави?» — наголошує Ігор Гузь.

Нардеп зазначив, що упродовж тижня чекатиме від Адміністрації Президента і МЗ оголошення про призначення послів в низку країн. Якщо ж ні — народним депутатом буде зареєстровано постанову щодо звільнення Міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Водночас, спікер Верховної Ради Андрій Парубій попросив оформити звернення Ігоря Гузя в депутатський запит, яке він від свого імені направить до МЗС: «Потрібна реакція української влади на подібні дії щодо народних депутатів України».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*