Ігор Гузь вимагає дофінансування місцевих бюджетів для виплати обіцяних надбавок вчителям

13.03.2018 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою забезпечити фінансування надбавок до зарплати педагогічним працівникам, передбачених Кабміном з 2018 року.

Про це йдеться у його зверненні від 12 березня, – інформує прес-служба народного обранця.

Як зазначає Ігор Гузь, постановою Кабміну від 11 січня 2018 року №22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» прийняли рішення про підвищення на 10% оплати праці з 1 січня 2018 року. Зростання мають забезпечити за рахунок підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічних працівників. А кошти забезпечувати – з освітньої субвенції для місцевих бюджетів.

Крім того, відповідно до постанови Кабміну від 11 січня № 23 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» мають збільшити розміри надбавок педагогічним працівникам за престижність праці. Так, граничний розмір надбавки повинні збільшити з 20% до 30% посадового окладу, а також обмежити мінімальний розмір надбавки – не менше 5%.

Проте на фінансове забезпечення таких нововведень у бюджетах Володимира-Волинського та Нововолинська не вистачає 11,3 та 9,3 мільйона гривень відповідно.

Поки не передбачили видатки на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, щорічної грошової винагороди, виплати у розмірі 20% щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці та на підвищення заробітної плати педагогам відповідно до двох постанов Кабміну.

«Зазначена ситуація є актуальною не лише для Володимира-Волинського
та Нововолинська, а й для багатьох інших міст області та держави», – відзначає Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*