Ігор Гузь відвідав освітні заклади Любомльщини (ФОТО)

11.10.2017 / Новини

Народний депутат України Ігор Гузь 10-го жовтня зустрівся із педагогічними колективами двох шкіл та дитсадка у смт Головне, сіл Масловець, Нудиже, Заболоття та Крушинець.

«Моя філософія роботи в окрузі досить проста – жодне село не залишиться без коштів з держбюджету, а такими невеликими частинами грошей ми зможемо зробити низку ремонтів соціальних будівель, чи придбати необхідне обладнання у лікарні і школи», – наголосив нардеп Ігор Гузь під час зустрічі з освітянами.

Він прозвітував людям про свою роботу, окреслив власне бачення та дав оцінку діяльності президента та рішенням уряду країни, поділився планами на майбутнє.

«За три роки моєї діяльності на розвиток округу №19, за моєї ініціативи, надійшло майже 50 мільйонів гривень. Мало це чи багато – судити людям. Що можу, те й роблю.

За три роки до моїх громадських приймалень надійшло майже 4 тисячі звернень різного характеру. Проблема кожного населеного пункту мені відома і моє завдання працювати так, щоб люди бачили депутата, бо це політик. І якщо він «сидить», як сіра миша, – це погано», – зауважив обранець.

СЕЛИЩЕ ГОЛОВНЕ  

Найбільшу інвестицію з цих коштів ще у 2015-му спрямували на капітальну реконструкцію будинку культури, а це – 1,2 мільйона гривень.

Торік 250 тис. грн субвенції пішло на реконструкцію місцевого стадіону. За майже 80 тис. грн тут встановили дитячо-спортивний майданчик.

Як завжди, багато «дирок», над якими просять люди працювати тих, хто цікавиться їхніми проблемами, а потім – і питають теж з них. Вихователі дитсадку кажуть, що не мають комп’ютера та проектора для роботи, а ще треба дитячий майданчик, оновлення фасаду будівлі, будівництво господарської споруди, і розширення для створення 4-ї групи у ДНЗ.

Завгосп спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Петро Пекалюк розповів, що потрібні кошти, щоб перекрити покрівлю у спортивному залі, а директор закладу Наталія Сушик – про необхідність у транспорті, адже у них навчаються діти з особливими потребами. Добре б було, аби наступного року отримали і дитячий майданчик.

Ігор Гузь запропонував їм підготувати ґрунтовний документ з усіма баченнями та пропозиціями і передати йому для подальшої роботи.

IMG_8856 IMG_8864 IMG_8907 IMG_8919

СЕЛО МАСЛОВЕЦЬ

Тут проживає майже 500 мешканців. У цьому населеному пунктів цьогоріч має з’явитися дитячий майданчик за субвенцію, вартістю 60 тисяч гривень. Завдання депутата – «вибити» гроші, все решта – розташування, вибір генпідрядника, технічна робота – робота громади.

Під час зустрічі Олена Костюк озвучила прохання, аби депутат посприяв у заміні семи старих вікон у ФАПі.

IMG_8939IMG_8950

СЕЛО НУДИЖЕ

У сільській школі навчається 117 дітей, а сама будівля розрахована на 300 учнівських місць. Тому освітній заклад претендує на статус опорної школи.

Для місцевої дітвори постав і сучасний майданчик, де проводять дозвілля. На що спрямували майже 80 тис. грн.

У Нудиженському НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ” для учасників дитячого духового оркестру придбали музичні інструменти, вартістю 60 тисяч гривень. Юні аматори отримали 4 новенькі труби, баян, барабанну установку, оркестрові тарілки, тенор та баритон.

IMG_8981

IMG_8998IMG_9004

СЕЛО ЗАБОЛОТТЯ

З освітянами відбулася конструктивна розмова, під час якої обговорили болючі проблеми людей. Жителі, як і всюди, нарікали на поганий стан сільських доріг, на облогуючі землі чи те, що не мають роз’яснення чинного законодавства у приватизації паїв, на відсутність медичних препаратів у ФАПі та не функціонування місцевого клубу тощо.

Як не прикро, але ще й досі люди очікують, що до них під хату має прийти «дядько» зі столиці, області чи райцентру, і засипати ями щебенем, який вже, приміром, понад рік завезений у їхнє село.

У місцевій школі навчається 67 діток, і всі вони змушені отримувати знання за старими та незручними партами. Тому обранець бере це питання в роботу, тому що учні мають вчитися, а не калічити себе.

IMG_9009

СЕЛО КРУШИНЕЦЬ

У селі Крушинець депутат поспілкувався з громадою та оглянув приміщення загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, фасад якої потребує оновлення. Крім цього, учні потребують спортивного залу. Тим більше, що фундамент вже давно залити й,  на жаль, вже руйнується.
Також він оглянув так званий в школі туристичний кабінет, в якому діти власноруч розмалювали стіни та грають там у настільний теніс. Наразі кімната не укомплектована, тому, якщо ще цьогоріч буде можливість, за субвенцію придбають потрібні меблі. Актуальним є зараз і забезпечення школярів комп’ютерним класом.

Директор закладу Людмила Барило розповіла, що школа має можливість отримати 41-е нове вікно. Однак, наразі, через відсутність проектно-кошторисної документації, яку має розробити районний відділ освіти, це питання «гальмується». І, навряд чи, до початку зими вдасться утеплити приміщення дітям.

Між іншим, команда волинського нардепа побувала у кожному селі Любомльщини: охопила прийомами громадян, взяла участь у святкуванні днів сіл, підтримали громади під час спортивно-культурних заходах.

Прес-служба народного депутата України

IMG_9022

IMG_9018IMG_9019

IMG_9020

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*