Ігор Гузь: Уряд Гончарука тихцем перерозподіляє бюджетні кошти

20.12.2019 / Відео, Новини

Уряд Гончарука на закритому засіданні тихцем розподілив 1 млрд 700 млн грн на соціально-економічний розвиток.

Таку думку висловив народний депутат Ігор Гузь на сьогоднішньому пленарному засіданні під час запитань до уряду, – інформує пресслужба нардепа.

Зі слів депутата, це кошти, які забрали з тисяч інших об’єктів, у тому числі з округів депутатів-мажоритарників. А їх у Верховній Раді – 199 осіб.

Нагадаємо, що політичним рішенням кабміну в серпні ц.р. «заблокували» понад 2 700 000 гривень на соціально-економічний розвиток Прибужжя. Це в основному ресурси, які передбачалися на ремонт закладів освіти й медицини, придбання техніки та обладнання у ці установи, та інші потреби.

«Треба, щоб прем’єр нам усім сказав, чи в середу на закритому засіданні уряду прийняли рішення про перерозподіл 1 мільярду 700 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток. Ресурси забрали з тисяч об’єктів і ці кошти перерозподілили. Наприклад, 371 млн грн на місто Покровськ, 260 млн грн – на місто Кам’янське. Це що за історії?

У нас є це розпорядження, де все розписано до копійки. Пане прем’єре, ми неодноразово на зустрічах вас просили: тихцем не ділити гроші соцеконому, коли мажоритарники в цьому залі про це не знають. То я хочу у вас запитати: було таке рішення чи ні?» – звернувся Гузь до глави уряду.

У відповідь пан Гончарук зазначив, що справді такий перелік об’єктів кабмін розглянув, але кінцеве рішення – за бюджетним комітетом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*