Ігор Гузь: «У влади відсутній концепт, як виводити країну з кризи»

30.04.2020 / Відео, Новини

«Якщо ще тиждень-два від уряду ми не побачимо стратегії, як вийти з економічної кризи – значить усіх їх треба гнати в шию». Так думку висловив народний депутат Ігор Гузь під час онлайн-конференції на телеканалі «Аверс» 29 квітня.

Про це інформує пресслужба народного депутата.

Він разом із колегами в парламенті, представниками депутатської групи «За майбутнє», а також за участю депутатів обласної ради, представників органів місцевого самоврядування, фермерами, бізнесменами і медиками взяв участь в обговоренні ситуації щодо поширення коронавірусу в Україні та можливі шляхи її вирішення.

Зі слів нардепа, з огляду на те, що за два місяці у нас змінилося три міністри охорони здоров’я – це «провальна кадрова політика, на жаль, недіючої влади, «Слуги народу».

«Це – моя суб’єктивна думка. У такий складний час, мали б зупинитися на одній людині, достойній, адекватній, грамотній, яка буде корегувати ситуацію. Керівники Нововолинської ЦМЛ, Володимир-Волинського і Любомльського ТМО, Іваничівської ЦРЛ в один голос говорять, що справитися сьогодні достатньо важко. Переконаний, депутати від групи «За майбутнє» зможуть вплинути на зміни в цьому контексті.

В цілому, в окрузі складна ситуація через спалах захворювання у Нововолинську, що стався з різних причин. Дивно, що Любомльський район – він прикордонний, звідки маса людей працює за кордоном, також є митний перехід «Ягодин» – і жодного виявленого хворого на коронавірус», – розповів Гузь.

Парламентар звернувся і до начальника нацполіції в області Юрія Крошка з тим, що під час Великодня в окремих церквах його округу священники причащали сотні прихожан з однієї ложки, що, ймовірно, спричинило додаткові випадки поширення коронавірусу. Про це писали й місцеві ЗМІ.

Він закликав надалі бути уважнішими до таких ситуацій і вчасно та адекватно реагувати:

«Така структура як поліція повинна відслідковувати ситуацію. Це неправильно, коли ми говоримо, що одні церкви відповідально ставляться до ситуації, а інші ні. От, наприклад, Старовижівський район: священник в одному з сіл із коронавірусом. Ті, хто співали у хорі – теж захворіли. Попереджали ж, зробіть по-людськи. У Почаєві, Києво-Печерській лаврі – спочатку розповідали казки, а потім злягли з корона вірусом, а деякі вже, на жаль, на тому світі. Прохання, не просто чекати звернень, а реагувати».

Щодо економічної ситуації, яка склалася в країні, переконаний парламентар – це через відсутність концепту, як виводити країну з кризи:

«Наразі, м’яч на стороні уряду. Але чи ми сьогодні бачимо якісь рішення, розмови, як країна буде виходити з цієї складної економічної ситуації? Ні. Наприклад, що будемо робити з заробітчанами? У нас 12 млрд доларів перевели заробітчани торік в Україну. Цим людям, а їх мільйони, треба бачення, як допомогти їм, як підтримати нашого товаровиробника. На жаль, цього дотепер немає, хоча мало б бути ще місяць тому.

Якщо ще тиждень-два від уряду ми не побачимо стратегії – значить усіх їх треба гнати в шию. Бо це питання загальноукраїнське, концептуально рішення має стосуватися всіх».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*