Ігор Гузь: Шацькому парку потрібно надати статус курортної зони державного значення

11.03.2016 / Новини

На Волині Шацькому Національному природному парку потрібно надати статус курортної зони державного значення. У цьому переконаний народний депутат України Ігор Гузь. Це питання він порушив перед профільним міністерством і відповідне звернення волинський політик уже надіслав до Києва – начальнику управління туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Івану Ліптузі.

На думку народного депутата, крім розбудови, необхідної для відпочинку та оздоровлення , інфраструктури району, зросте можливість залучити додаткові кошти в місцевий бюджет.

Як відомо, Шацькі озера здавна славляться великою кількістю відпочиваючих. Тут – величезний озерний комплекс з 23 голубих плес, що знаходяться на Головному Європейському вододілі. Найпопулярніше з них – Світязь. Аналогів Шацькому парку не має в Україні.

«До перлини Волині приїжджають щороку все більше і більше відпочиваючих. Хто – у відпустку, а хто просто на вихідні. У зв’язку з анексією Криму, зросла кількість відпочиваючих: у 2014 році, до прикладу, сюди приїхали 80 тисяч людей, а у 2015 – вже 130 тисяч. Насолоджуються відпочинком біля озера Світязь гості із Польщі та Білорусі. То, чому не надати державний статус курортній зоні парку? Це б дало можливість залучити державні програми проекти для розвитку інфраструктури району», – акцентує Ігор Гузь.

Ігор Гузь вважає, що Шацькі озера сьогодні як ніколи потребують спеціального статусу. Багато хто говорить про залучення інвесторів на територію національного парку, однак – відповідне законодавство й досі відсутнє. Тому, народний депутат насамперед очікує від профільного міністерства усієї необхідної інформації про можливості та порядок надання Шацькому парку статусу курортної зони державного значення.

Прес-служба народного депутата України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*