Ігор Гузь зустрівся із Послом Литви в Україні

04.09.2020 / Новини

З ініціативи народних депутатів Ігоря Гузя та Юлії Овчинникової, які є співголовами депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Литовською Республікою, сьогодні відбулася зустріч із новопризначеним послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом та членами міжпарламентської групи.

Ігор Гузь зауважив, що, на жаль, у Литві, на відміну від України, так і немає керівника групи дружби з українськими парламентарями. Він висловив сподівання, що після виборів восени, відбудеться перезавантаження литовської групи.

Адже було багато планів щодо міжнародної співпраці двох країн, але вибори, також і ситуація з поширенням коронавірусу, внесли свої корективи.

“Нам потрібно одразу після виборів налагоджувати тісну співпрацю з колегами у Литві. Оперативно, навіть можливо до кінця року, треба з’їздити у Вільнюс і окреслити спільний план дій на 2021 рік. Наша ідея у тому, щоб українські міста мали міста-побратими у Литві. Думаю, ми будемо вже дуже скоро обговорювати нові контакти в цьому контексті”, – зауважив Ігор Гузь.

Посол Вальдемарас Сарапінас одразу ж у своєму виступі зазначив, що для нього велика честь і велика відповідальність представляти Литву в Україні. Він назвав нашу країну стратегічним партнером для Литви, для країни, яка завжди підтримувала Україну у її міжнародній політиці, прагненні зберегти національну незалежність, цілісність і неподільність території держави. І зауважив: “Буду продовжувати хороші традиції співпраці наших країн, укріплювати дружбу”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*