Ігор Гузь – проти скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель

02.10.2019 / Відео, Новини

Народний депутат Ігор Гузь – проти скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це йдеться на сторінці парламентаря у Facebook.

На його думку, сьогодні немає чіткого розуміння, як повинен працювати ринок землі в Україні, особливо що стосується питання продажу земель іноземцям, або юридичним особам, власниками яких є іноземці. Крім того, він вивчав думку волинських аграріїв і, зі слів парламентаря, вони теж категоричні.

«Питання ринку землі – дуже дискусійне, складне. Його не вирішували багато років. Я хочу зрозуміти, як думають мої виборці і просто громадяни країни щодо ринку землі. Потрібні чіткі й зрозумілі правила продажу землі, її оренди після зняття мораторію, право першочергового викупу територій та інші моменти.

Тобто, ці речі реально треба проговорити в парламентській залі, щоб знати всі «за» і «проти», щоб побачити підводні камені. Але наразі за скасування мораторію я голосувати не готовий», – розповів депутат.

Волинь – аграрна область і питання скасування мораторію цікавить багатьох. А світовий досвід показує, що переважна більшість країн має відкритий ринок землі.

«У нас вже була історія з приватизацією – приватизаційні сертифікати. Все ж було прекрасно. З простих людей скористалися цим одиниці. Я не хотів би, щоб це повторилося і з ринком землі. Президент, уряд, міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повинні дохідливо пояснити усі правила.

А я постійно спілкуюся з волинськими аграріями, вони говорять, що не можна дозволяти не те, що іноземцям, а юридичним особам, де є власники іноземці, купувати українські землі. Від цього треба убезпечитися. Загалом, це – складне питання», – підсумував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*