Ігор Гузь проти генконсула Вєслава Мазура

12.11.2016 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь виступає проти того, щоб Генконсульство Республіки Польща в Луцьку очолював чинний генконсул Польщі у Львові Вєслав Мазур.

Про це він заявив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Протилежний Погляд LIVE” 11 листопада, – пише Конкурент.

“Я підтримую колег, депутатів Луцької міськради, які звернулися до МЗС. До речі, реакція вже була. Викликали цього кандидата до МЗС, була розмова. Я вважаю, така людина не може бути консулом. Не треба нам диктувати історичні засади. Якщо Бандера – почесний громадянин міста Луцька, то це рішення нашої міської ради, значить, ми вважаємо це за потрібне. Я думаю, що не личить ніяким дипломатам будь-яких країн давати оцінку Бандері, визвольній боротьбі тощо. Це справа істориків та громадськості”, – зазначив він.

Гузь наголосив, що критично ставиться до подібних висловлювань Мазура.

Нагадаємо, що на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв’язків з поляками за кордоном 21 вересня Вєслав Мазур назвав Бандеру бандитом і сказав, що українці мало обізнані з історією.

“На жаль, так склалося, може навіть трохи недипломатично, що коли Президент Ющенко перед закінченням своєї кар’єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів відразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок”, – зазначив він.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*