Ігор Гузь – про перші кроки Трампа на світовій арені та українське питання (відео)

20.01.2017 / Новини

Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах  Ігор Гузь дав  коментар у телефонному режимі для телеканалу «112», де висловив свою думку щодо зовнішньої політики, перші кроки Дональда Трампа на світовій арені та перспективи співпраці Америки з Україною.

На думку політика, щоб реально все це оцінити, потрібно стати на місце рядового американця, який голосував за Трампа. Адже в Україні дещо таки викривлене про нього бачення, – інформує прес-служба народного обранця.

 «Трамп кинув виклик системі. Він балотувався від Республіканської партії, але  все це перевернув: і питання нелегальної міграції, зокрема, з Мексикою, особливо для південних штатів, – це одна із найбільших проблем… І сказав, що буде займатися темою робочих місць. Коли у своєму Твітері «наїжджав» на провідних автовиробників. Він писав: не у Мексиці, і не в Китаї, ви повинні будувати великі автомобільні заводи,  а в нас – на території США», – зауважив він.

Ігор Гузь вважає, з огляду на те, як тривала  виборча кампанія Трампа, «ті кроки є абсолютно правильними, і їх чекають його виборці. І тут немає нічого екстра неординарного.

Щодо перспектив співпраці з нашою державою, то, на думку народного депутата, «українське питання – в другій десятці. «Нам треба цю ситуацію змінювати. Тому що, в першу чергу, буде питання Сирії, де йде війна, як і в нас. Але там вона в такій активній фазі. А також питання Brexit і співпраці безпосередньо США з ЄС. Багато питань залишається з приводу дій Трампа щодо Китаю –  і це одне з основних. Плюс Росія, звичайно. Відбуватимуться зустрічі з Путіним, які будуть у них акценти…».

Ігор Гузь вважає, що треба мобілізувати всі наявні українські сфери впливу в міжнародній політиці.

«Звичайно – це МЗС, наші друзі в Європейському Союзі. Це – сотні республіканських сенаторів і конгресменів, які стоять на проукраїнській позиції. Це – українська діаспора. Весь цей арсенал нам варто застосувати, аби підняти «градус» українського питання в адміністрації Трампа. Все – у наших руках. Треба тільки активно працювати. Їхати на інавгурацію, коли запрошують, і на своєму  рівні налагоджувати контакти і розвивати їх, зокрема, з республіканцями».

1 Коментар Ігор Гузь – про перші кроки Трампа на світовій арені та українське питання (відео)

  1. Хочеться “розумнику” гузю сказати щоб він краще за Волинська область. Переживав, та відстоював хоча би реформу медицини стосовно закриття Лікарень! Носа він до Трампа пхає! Умнік

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*