Три мої помічниці виїхали на роботу в Польщу, – Ігор Гузь (ВІДЕО)

24.09.2018 / Новини

У громадян України справді часто немає можливості отримувати гідну зарплату на Батьківщині, тому вони вимушені виїжджати закордон.

І тут держава повинна створити всі умови, аби українські заробітчани не їздили в Росію, натомість, за допомогою домовленостей, спрощувати можливість українцям працювати в європейських країнах.

Про це в ефірі інформаційно-політичного проекту “Прямим текстом” на телеканалі ZIK розповів народний депутат України Ігор Гузь.

Він запевнив, що нічого страшного після розриву дипломатичних взаємин з Російською Федерацією не трапиться.

“Я вважаю, що перекрити транспортне сполучення з агресором не було проблемою. Я вважаю, що два-три місяці справді були б розмови і крики на цю тему, адже багато кому б це заважало. Але коли припинили авіасполучення, нічого страшного не сталось”, – наголосив нардеп.

Втім, наголосив він, ті, хто справді хотів би потрапити в Росію, знайшов би інший варіант. Мовляв, ми, наприклад, не зможемо зупинити сполучення з Республікою Білорусь.

“У демократичній країні багато хто каже, що не можна тиснути на своїх громадян. Ми добре знаємо, хто їздив в Росію за ці чотири роки. Це мільйони людей. Я вважаю, що державна машина, без огляду на те, що ми є демократичною країною, але в стані війни, повинна знайти інструментарії, аби провести співбесіду з кожним”, – заявив Ігор Гузь.

За його словами, держава повинна пояснити кожному громадянину України, що цього не варто робити бодай тому, що це може бути доволі небезпечно.

“Я думаю, що наша дипломатія могла б ставити питання перед нашими європейськими партнерами, аби вони трохи “привідкрили ворота” для українців. У нас є проста причина – декілька мільйонів українців їдуть до Росії. І давайте казати відверто, що ті люди, які їдуть туди заробляти гроші, в тій чи іншій мірі, попадають під ідеологічний, політичний чи релігійний вплив”, – розповідає парламентар.

Він переконаний, що коли українцю запропонувати варіант поїхати на роботу в Росію і, наприклад, в Чехію, і пояснити, що в РФ йому потрібно задекларувати поїздку, зареєструватися, він скоріше обере Чехію.

“Держава може створити такі хитрі механізми, виправдані в час війни, аби громадяни не їхали в Росію. Але варто дати альтернативу. Я з цими людьми говорив неодноразово і вони кажуть, що не мають грошей, але дітей треба годувати. Але якщо ти скажеш, що ряд європейських країн створюють умови для праці, це аргументація”, – наголосив депутат.

Він зізнався, що кілька днів тому його помічниця сказала, що не може більше працювати, оскільки вона хоче вийти заміж, тому їде в Польщу.

“Це моя працівниця, яка працює в мене три роки. Я не можу її зупинити. Це вже третя моя помічниця, яка за останні роки поїхала на роботу до Польщі”, – розповідає Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*