Гузь підтримав закон, який не дозволяє виселяти людей з купленого у кредит житла

17.07.2020 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь підтримав законопроєкт №3640, що передбачає продовження мораторію на виселення боржників за валютними кредитами до початку 2022 року.

Парламентар став на захист валютних боржників, яких з кінця жовтня 2020 року могли примусово виселяти з осель і цілі сім’ї з дітьми опинилися б на вулиці, – йдеться на фейсбук-сторінці нардепа.

Цим документом вноситься ще декілька інших важливих правок:

– банки не зможуть оскаржувати застосування заборони на виселення, як це відбувається зараз.

– мораторій на виселення поширюється не тільки на те житло, в якому постійно живе позичальник (а значить, і має бути зареєстроване), але і на те, яке купувалося за кредитні кошти, де людина не змогла зареєструватися, хоча постійно проживає.

– мораторію на виселення людей зобов’яжуть дотримуватися не тільки банків-кредиторів, але і їхніх правонаступників. Тих, хто перекупить кредити: факторингові, колекторські та інші компанії, а також Фонд гарантування вкладів фізосіб.

В обгрунтуванні законопроєкту №3640 зазначено, що внесені зміни стосуються тільки раніше наданих кредитів в іноземній валюті й це не створює жодних проблем з розвитком гривневого кредитування населення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*