Гузь ініціював перший в історії незалежної України спільний економічний комітет з Литвою

02.06.2022 / Новини

У Верховній Раді України 1-го червня відбулося спільне засідання Комітету з питань економічного розвитку з Комітетом з економіки Сейму Литовської Республіки. Ініціював засідання народний депутат України Ігор Гузь, який є співголовою парламентської групи дружби з Литвою.

Учасники засідання обговорили активізацію торговельних відносин між Україною та Литовською Республікою, необхідність відновлення ланцюгів поставок промислового виробництва України та розвиток логістичних ланцюгів між країнами, – йдеться на фейсбук-сторінці Ігоря Гузя.

“Я та мої колеги-депутати маємо надію, що засідання дасть поштовх для обговорення проблеми розблокування українських портів на вищих рівнях, адже сьогодні там тисячі тонн українського зерна, які мали йти на експорт і забезпечити потребу світу.Обговорили вирішення паливної кризи в Україні. Адже щомісяця Україні потрібні тисячі тонн палива. Поки процес переорієнтування ринку не завершився, потрібно налагодити поставки палива з держрезервів інших країн”, – розповів Гузь.

За результатами засідання створили спільний Меморандум про співпрацю, зокрема, у військовій галузі, економічній відбудові держави, інвестицій та взаємодії бізнесів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*