Гущанський народний аматорський колектив «Опалинка» відзначив 50-річчя (ФОТОархів)

05.03.2020 / Новини, новини

Святкування ювілейної дати – 50-річчя народного аматорського колективу «Опалинка» відбулось у с. Гуща 29 лютого 2020 року.

До цього дійства готувались всі: і сам колектив «Опалинки», і комунальний заклад «Центр КДСТ» і Рівненська сільська рада, а запрошувались всі бажаючі і, звичайно,  солісти  цього колективу різних років, яких свого часу теж долучались до його діяльності, – йдеться на сайті Рівненської ОТГ.

Гостей свята зустрічали у відремонтованому Гущанському клубі, в якому панувала святкова атмосфера, а програма, яка була складена постійним сценаристом «Опалинки» Ніною Середою, розкрила перед присутніми палітру років та цікавих моментів – виступів на сценах різних рівнів народного  аматорського колективу «Опалинка».

В залі звучали композиції учасників колишньої хор-ланки,  з репертуару виступу на Всеукраїнському фестивалі «Берегиня» та багато інших  добре знаних і гарних пісень, які протягом цілого п’ятдесятиріччя виконувались цим співочим колективом в Україні та за її межами.

Долучився до свята фольклорний колектив «Цикади» із с. Дорогуськ Хелмського повіту Республіки  Польща, який практично десятки років бере участь у міжнародних заходах нашої громади і ця гміна спільно з Рівненською громадою є учасником міжнародного проєкту «Мальовничий Схід».

Були на святі гості і були, звичайно, подарунки. Подякою від Волинської обласної ради за  вагомий внесок у розвиток культури було відзначено учасників народного аматорського колективу  «Опалинка» Нестерука Олексія Олексійовича, в.о. старости Гущанського старостинського округу, Подякою від ОДА – Маляса Дмитра Дмитровича, колишнього Гущанського сільського голову.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук вручив Подяки районної ради та райдержадміністрації незмінній ведучій концертних програм та сценаристу – Середі Ніні Юріївні, та  Круку Миколі Сергійовичу, музичному керівнику, акомпаніатору КЗ «Центр КДСТ». Колектив «Опалинки» отримав відзнаку від Волинського обласного управління культури.   

А сільський голова Крижук Володимир Васильович вручив традиційний святковий коровай з нагоди такого поважного ювілею та сертифікат на 100 000 гривень для придбання баяна, фінансовий ресурс на його закупівлю вже виділили депутати на сесії.

 Сільський голова вручив подяки за творчий внесок у соціально-культурний розвиток громади та сімейну місію – зберігати, творити і примножувати національну культуру чотирьом співочим подружжям з «Опалинки»: Любові Миколаївні та Івану Мефодійовичу Самойлічам, Євгенії Євстахіївні та Володимиру Івановичу Міщукам, Валентині Микитівні та Івану Андрійовичу Козакам, Любові Сергіївні та Миколі Григоровичу Сахарам. Відзначив за багаторічний особистий внесок у розвиток культури громади Охналюк Валентину Костянтинівну і Баштанську Олену Миколаївну –  культорганізатора та хормейстера Гущанського клубу.

Спільно з директором КЗ «Центр КДСТ» Павлом Москалюком було вручено подарунки та відзнаки кожному учаснику колективу.

Справжньою несподіванкою стала презентація книжки Ніни Юріївни Середи про творчий шлях «Опалинки» під назвою «Лине пісня над Бугом», підкріплена відеоматеріалами. В цьому творчому доробку – вся історія створення, становлення, здобутків та сьогодення за всі п’ять десятиріч.

Не залишились осторонь і гості та запрошені. Ліда Кузьмівна Міщук, найповажніший колишній учасник «Опалинки»  спільно з Валентиною Сергіївною  Нестерук заспівали пісню – шлягер цього колективу «Кури ж мої, кури!». Депутат обласної ради Юрій Володимирович Гупало, земляк «Опалинки», подарував професійний мікрофон, а його мама Ніна Дмитрівна Гупало, колишня учасниця колективу,  заспівала пісню «Порізала пальчик, ой болить!».

Молодіжна вокальна група Гущанського сільського клубу у складі Міщук Лариси, Герун Дарини, Пашинської Ксенії, Печери Раїси, Гупало Іванни, Семенюк Олени, Остапюк Ірини та  Хомицької Ольги подарувала естрадні вокальні композиції та смачний ювілейний торт.  

 Сусіди з інших старостинських округів долучились теж до привітань. Щирі вітання з ювілеєм звучали від в.о старости Полапівського старостинства Володимира Олександровича Богачевського, а від директора Забузького будинку культури Володимира Хоміка звучав пісенний дарунок.

На завершення свята в.о. старости Гущанського старостинського округу Олексій Олексійович Нестерук подякував всім учасникам та організаторам цієї знакової події Рівненської громади, зазначивши, що народний аматорський колектив «Опалинка» є справжньою родзинкою не лише нашої ОТГ.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*