Гунчик пропонує заборонити продавати свинину у двох районах області

27.08.2016 / Новини

Африканську чуму свиней зафіксували і почали з нею боротися у 4 населених пунктах Любешівського та Ратнівського районів області.

У зв’язку з цим, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик ініціював проведення увечері п’ятниці 26 серпня 2016 року екстренної наради за участю керівників профільних структур – членів державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, аби оперативно вжити заходів із локалізації хвороби, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Ряд заходів у районах, де зафіксували хворих свинок, почали вже здійснювати.

Додатково у неблагополучних районах облаштують ветеринарно-поліцейські пости: 8 на Любешівщині та 1 – на Ратнівщині.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський повідомив, що основним джерелом збудника африканської чуми свиней є дикий кабан.

Тому одне з найбільш болючих питань – його депопуляція. В Білорусії намагались знищити потенційно уражених тварин, але їм не вдалося цього зробити.

Тож, за словами начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії головного управління Держпродспоживслужби в області, слід забезпечити депопуляцію дикого кабана хоча б у 30-кілометровій прикордонній смузі.

Гунчик порекомендував не лише обмежити, а загалом заборонити продаж м’ясних продуктів на ринках, торгових площах та в супермаркетах Ратнівського та Любешівського районів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*