Гунчик прокоментував проблему сміття у Шацьку

21.03.2017 / Новини

У Волиньраді вирішили, звідки взяти 1,7 мільйона гривень на покупку сміттєвоза для Шацька.

Про це стало відомо під час засідання сесії Волиньради у вівторок, 21 березня, – пише видання “Волинь 24”.

«Взяти гроші із залишків по освітній субвенції – це порушення бюджетного кодексу. Ці кошти можна виділити лише на енергоефективність. Ми робимо шахер-махер», – зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Натомість голова бюджетної комісії Андрій Турак запропонував взяти 1,7 мільйона з резервного фонду області і передати ці кошти на Шацьк.

«Резервний фонд – це на випадок надзвичайної ситуації, яка може трапитися в області. Я пропоную залишити ці кошти нерозподіленими і прийняти рішення на сесії 4 квітня», – повідомив Гунчик.

Голова фракції «Самопоміч» у Волинській облраді Михайло Імберовський зазначив, що виділити кошти на Шацьк все ж варто:

«Шацький і Старовижівський райони не мають своїх депутатів. Я вчора був у Шацьку і бачив ті гори сміття. Ми зараз почекаємо до літа, приїдуть туристи і ми будемо тоді брати кошти з резервного фонду. Я пропоную допомогти Шацьку. Вони активно працюють і по грантах. В них стоять нові контейнери, а нема як вивозити. Я дуже прошу допомогти цим молодим енергійним хлопцям. Проблема сміття в Шацьку є, і дуже серйозна».

Депутат облради Людмила Кирда підтримала таку ініціативу:
«Сьогодні багато говоримо про екологію, цей район особливий, тим більше відколи Україна втратила Крим. Друзі, давайте дивитися більш глобально. Я пропоную виділити 1,4 мільйона з резервного фонду, щоб не допустити катастрофи. Шацьк обіцяє співфінансування у розмірі 300 тисяч гривень».

Врешті присутні депутати підтримали таке рішення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*