Гунчик перед відставкою вирішив “роздерибанити” 2 гектари лісу поблизу Світязя, – ЗМІ

22.03.2018 / Новини

Буквально за декілька днів до своєї відставки з посади голови Волинської ОДА Володимир Гунчик підписує розпоряджння “Про виділення лісових ділянок”.

Внаслідок цієї оборудки він одним розчерком пера забирає з постійного користування Шацького національного природного парку два гектари лісових угідь.

Про це повідомляє ВолиньUA посилаючись на депутата Шацької районної ради від ВО “Свобода” Андрія Лисого.

Як свідчить документ, який надав у розпорядження журналістам Андрій Лисий, голова Волинської ОДА підписав це розпорядження минулої п’ятниці, 16 березня 2018 року.

“Лебедина пісня” голови ОДА не обійшлася без погоджень столичних високопосадовців із Державного агентства лісових ресурсів України – від 20 та 22 лютого 2018 року.

Йдеться про виділення двох лісових ділянок, які наразі знаходяться у постійному користуванні Шацького національного природного парку, площею 0,9 та 1,1 гектара, у довгострокове тимчасове платне користування на 25 років фізичним особам. Нібито “з метою використання в культурно-оздоровчих та рекреаційних цілях”.

Побувавши на місці потенційного “дерибану” лісових угідь особисто, Андрій Лисий зробив фотознімки. Вони демонструють, що насправді в Шацького НПП відбирають добре облаштовані й облагороджені ділянки угідь, які попередньо очистили від зайвих лісових насаджень.

Тут уже розташовані декілька альтанок та будинків для відпочинку. Плюс залиті фундаментні стовпчики під нові споруди.

Таким чином, Шацький національний природний парк обкрадають на 2 гектари облагороджених лісових земель, нехтуючи тим, що лісові угіддя природно-заповідного фонду, яким є Шацький НПП, мають чітко визначений і регламентований перелік призначення та використання.

Депутат Шацької райради зауважує, що подібного нахабного за масштабами “дерибану” в Шацьку вже й не пам’ятають. Принаймні, попередні керівники Шацького національного природного парку такого собі не дозволяли.

Чи не з цієї причини за останні роки в Шацькому НПП змінили двох директорів, поставивши на цю посаду молоду особу, яку вважають “креатурою” теперішнього очільника лісової галузі на Волині одіозного Олександра Кватирка?

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*