Хто гальмує процес облагородження центрального пляжу у селі Світязь? (ФОТО)

22.05.2018 / Новини

20-го травня, за ініціативи групи активних жителів села Світязь та селища Шацьк, відбулась нарада з питань упорядкування центрального пляжу у селі Світязь.

Під час зустрічі було розглянуто проблеми вивезення сміття, належного облаштування санітарних зупинок, освітлення та оновлення дороги, завезення піску, а також встановлення тимчасових споруд на території центрального пляжу, – інформує прес-служба Шацького НПП на сторінці у Facebook.

Шацький НПП , має на меті реконструкцію пляжу за допомогою залучення бізнесу. Уже неодноразово наголошувалось, що неприбуткова організація власними силами не може в повній мірі забезпечити належного облаштування пляжу. А його утримання на попередніх умовах, є не просто невигідним, а збитковим. На належне приведення території з дотриманням усіх санітарних та технічних норм Парк має усі законні підстави, включаючи готовий план детального планування території, котрий пройшов усі стадії розробки (обговорення і затвердження).

Проте, місцеві жителі, громада та деякі бізнесмени, на жаль, гальмують процес облагородження території, ініціюючи це тим, що пляж і так має належні естетичні, санітарні умови для відпочинку. Хотілося б зазначити, що зі сторони відпочивальників часто звучать нарікання на відсутність належних умов для відпочинку. Представники місцевої влади та директор парку Марія Христецька – одноголосно виступили за реконструкцію пляжу і планують працювати за узгодженим планом. Однак, знайшлися ті, хто проти торгівлі на пляжі взагалі.

Так склалось, що останні роки Шацькі озера приймають велику кількість відпочивальників разом з якими приходить і торгівля. Правильно організована торгівля на пляжі буде приносити дохід до місцевого бюджету, в іншому випадку це буде стихійна, неорганізована торгівля без сплати податків з якою буде важко боротися усім контролюючим органам.

“Шацький національний природний парк, поважає думку місцевого населення, але зміни потрібні вже сьогодні. Зонування території пляжу, встановлення смітників, туалетів – покращить екологію нашого краю.Тож давайте разом діяти на благо Природи”, – наголошують у прес-службі заповідника.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*