Грип і ГРВІ на Волині: у Володимир-Волинському районі перевищений епідпоріг

01.12.2020 / Новини

За даними епідеміологічного нагляду за гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) упродовж останнього тижня в області захворіли понад 6 тис. волинян, із них 43 % – це діти віком до 17 років (2,5 тис.). Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 13 %  і перевищує епідемічний поріг в загальному на 2 %. Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі (+46 %), Локачинському районі (+20 %), та Луцькому районі (27 %).

Інтенсивний показник захворюваності – 584 на 100 тисяч населення і вищий від середнього по Україні на 18 %.

Слід зазначити, що перевищення епідемічного порогу захворюваності ще не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для даної пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

За даними Центру громадського здоров’я, циркуляцію вірусів грипу в Україні на сьогодні не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 47,5 тисяч мешканців області, що на 6,8 тис. більше ніж попереднього сезону.

З початку епідемічного сезону в області вакциновано 1500 осіб, із них 676 – це особи із групи ризику.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*