Гриневич: “Освітня реформа передбачає підвищення зарплат вчителям до 6,4 тисяч”

05.09.2017 / Новини

Також планується збільшити обсяги вивчення іноземної мови у школах та водночас зменшити бюрократію.

Освітня реформа передбачає встановлення мінімальної зарплати для вчителів на рівні 6400 грн, що планується зробити до 2023 року.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявила міністр освіти Лілія Гриневич, повідомляє «Еспресо» .

«Мінімальний поріг для посадового окладу найнижчої кваліфікації встановлений на рівні 4 прожиткові мінімуми. І це буде мінімальний посадовий оклад, а є ще доплати тощо», – наголосила вона.

За словами Гриневич, для цього країні необхідно 69 млрд грн. До того ж, треба розуміти, що такі зміни не відбудуться миттєво, для цього необхідно розробити спеціальний план дій.

«У законі нині запропоновано, щоб це зробити до 2023 року. Можливо, необхідний й довший період часу, але це залежить від економічного зростання в нашій країні», – підсумувала Гриневич.

Вона додала, що законопроект щодо освітньої реформи передбачає покращення якості освіти для школярів, а також зменшення бюрократичного тиску на школу. Тобто органи місцевого самоврядування повинні створювати умови для навчання, однак контроль якості освіти та роботи педагогів має здійснювати незалежний орган. Тому буде створена Державна служба якості освіти, яка матиме регіональні підрозділи.

«Важливо подолати нерівний доступ до якісної освіти. Тому ми проектуємо початкову школу однаковою для всіх, збільшуємо кількість годин іноземної мови, щоб всі діти мали можливість її вчити, а не лише у спецшколах», – наголосила Гриневич.

Також, за її словами, буде введена трирічна старша профільна школа, щоб в її межах учні могли поглиблювати знання з тих предметів, які їм потрібні для вступу до ВНЗ, а не користуватися послугами репетитора.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*