Грозу з точністю можна відстежити онлайн

30.06.2017 / Новини

Слідкувати за грозами та їх переміщенням можна на деяких ресурсах, де в реальному часі відображаються блискавки, що зареєстровані мережею грозопеленгаторів.

Журналісти “КОРДОНу” зробили підбірку найточніших сайтів, де можна візуально спостерігати за розвитком грози в момент перегляду на тій чи іншій території. А відповідно визначати куди рухається циклон й як швидко блискавки почнуть спалахувати у вашому населеному пункті.

Мережа являє собою станції прийому радіосигналів, що надходять від блискавок (можна перейти на відповідні ресурси, вказані нижче, клікнувши на них курсором мишки):

1. http://ru.blitzortung.org/live_dynamic_maps.php?map=10
2. kachelmannwetter
3. http://en.sat24.com/HD/en/eu/visual
4. http://www.lightningmaps.org/blitzortung/europe/index

Хрестики показані різними кольорами в залежності від того, скільки пройшло часу від їх реєстрації. Це дозволяє відстежувати еволюцію та напрямок переміщення грозових хмар. Наприклад, хрестики білого кольору — це найсвіжіші блискавки, а червоного — найстаріші.

Тому якщо білих більше, це означає, що гроза розвивається, а якщо червоних більше, то затухає. В налаштуваннях можна змінювати деякі опції на свій смак на будь-якому сайті.

лл

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*