Громади Волині активно переходять до ПЦУ

15.01.2019 / Новини

З отриманням Томосу щораз більше приходів Української православної церкви так званого Московського патріархату виявляють бажаня перейти до Православної церкви України.

Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Микола Цапа, 12 січня громада Різдва Пресвятої Богородиці в с. Мизове Старовижівського благочиння рішенням загальних зборів ухвалила перейти до ПЦУ. На жаль, настоятель виявився не готовим до возз’єднання.

13 січня парафіяльні збори відбулися в с. Новостав на Горохівщині. Громада Різдва Пресвятої Богородиці разом із настоятелем священиком Віктором Павленком стали частиною Православної церкви України.

Свято-Михайлівська парафія в с. Красноволя, що на Маневиччині, яка раніше виявила бажання долучитися до Православної церкви України, 13 січня не допустила очільника єпархії та інших священнослужителів УПЦ “МП” до свого храму, зокрема колишнього настоятеля, що не підтримав рішення більшості мирян. А місцевий декан ПЦУ протоієрей Андрій Закидальський відслужив у цій церкві молебень.

Горохівський благочинний протоієрей Андрій Сидор розповів інформаційній службі єпархії, що 14 січня він уперше очолив Божественну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Мерва – в парафії, яка 7 січня влилася в ПЦУ. Разом з ним служив священик Павло Кліцук та інше місцеве духовенство.

Канцлер єпархії о. Микола повідомив, що представники багатьох парафій МП вже звернулися в управління Волинської єпархії Православної церкви України. Розпочато необхідні кроки для зміни юрисдикції таких громад.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*