Гройсман пообіцяв більш стабільні ціни у 2018 році

19.02.2018 / Новини

У 2018 році ціни будуть більш стабільними, ніж у попередньому, 2017 році.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу Україна.

“Завдання – зробити так, щоб якість життя кожної української родини підвищилася. Це неможливо зробити швидко, але ми почали це робити – це факт. У 2017 розпочали ряд змін, які дозволили зростати національній економіці. Я точно знаю, що у 2018 ціни будуть більш стабільними, ніж у 2017 році”, – сказав він.

Прем’єр також висловився різко проти контролю цін. “Будь-яка регуляція призведе до ще більшого стрибка цін”, – упевнений він.

За словами глави уряду, ціни підвищилися з різних причин, зокрема на м’ясо, котре подорожчало найбільше. Нині в Україні почали впроваджувати підтримку фермерів, що дасть змогу відновити поголів’я худоби, зокрема в особистих господарствах.

Гройсман наголосив, що штучний контроль цін – це шлях у нікуди.

“Я обираю інший шлях – стимулювання зростання галузей економіки та насичення ринку власною продукцією. Відтак ціни будуть стабільними”, – заявив він.

“Також ми зробимо можливим інвестування у держкомпанії, залучення коштів відкрито, без тіньових схем. Це відкриє можливості для 5-7% економічного зростання”, – наголосив прем’єр-міністр.

Він також додав: “Я “контролерам”, які заважають бізнесу працювати, спуску не дам. Це виклик для усіх гілок влади”.

Крім того, за його словами, середня зарплата в цьому році має становити 10 тис. грн.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*