Гройсман обіцяв серйозні штрафи для недобросовісних роботодавців

13.10.2017 / Новини

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, що влада буде карати роботодавців, які приховують зайнятість своїх працівників.

Про це Володимир Гройсман розповів в інтерв’ю “5 каналу“.

“Я вважаю, що ми повинні як працівники вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. У цьому питанні треба поставити крапку”, – наголосив прем’єр-міністр.

Він додав, що час, коли найманого працівника сприймали як раба без прав і без документів, вже давно минув.

“Ми ухвалили рішення в рамках підвищення мінімальної заробітної плати, дуже серйозні, я б сказав “драконівські” штрафні санкції. Поки що ми їх навіть не впроваджували, бо це десятки і сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника. Ми боремося за майбутнє людини, яка сьогодні працює. Вона працює, отримує зарплату, за неї повинні бути заплачені внески до Пенсійного фонду, і вона повинна спокійно дивитися в майбутнє”, – підкреслив Гройсман.

Глава уряду зауважив, що недобросовісні роботодавці, які приховують зайнятість людини, роблять її бідною в майбутньому, адже вона не платить внески до пенсійного фонду.

“Ми це повинні змінювати. У тому числі є повноваження місцевих органів влади, які зараз отримали за законом повноваження, щоб стежити за цим і вживати відповідних заходів щодо детінізації”, – зазначив Гройсман.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*