Греко-католики відзначають 10-річчя відновлення структур УГКЦ на теренах Волині

16.09.2018 / Новини

10 років тому, у 2008 році був утворений Луцький екзархат УГКЦ, і єкзархом Луцьким було призначено єпископа Йосафата (Говеру). Це місце було вакантним ще з 1930-х років, коли був ув’язнений апостольський єпископ-візитатор Миколай (Чарнецький). З тих пір і до 2008 року греко-католики на Волині не мали архієрея. Отож цьогоріч вірні УГКЦ Волині відзначають 10-річчя відновлення структур УГКЦ на теренах Волині, пише “Волинська правда”.

З цієї нагоди 15 вересня у Палаці Культури Луцька відбулася урочиста академія, участь у якій взяли священнослужителі і вірні УГКЦ, а також представники волинської обласної і луцької міської влади та Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, які прибули привітати вірних УГКЦ Волині із ювілеєм.

“Десять років тому у нас в екзархаті було 10 священиків, а нині їх є вже 30. Ці 30 душпастирів трудяться на ниві Христовій, і прекрасно, що у нас є ті сіячі Божого слова. Ми маємо 35 парафій, 9 з яких ще чекають на своїх душпастирів. Отож нехай Бог благословить нас усіх і благословляє усі наші починання. Наша Церква пам’ятає минуле, але вона і дивиться у майбутнє, вона продовжує свідчити про Христа”, – сказав керуючий Луцьким екзархатом УГКЦ єпископ Луцький Йосафат (Говера).

“Україна завдячує своїм буттям чисельним поколінням патріотів, і серед них були і священнослужителі і вірні Української Греко-Католицької Церкви. Зокрема, і автором музики нашого Державного Гімну “Ще не вмерла Україна” є греко-католицький священик Михайло Вербицький. Отож внесок цієї Церкви у становлення України є вагомим”, – зауважив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

А камерний оркестр “Кантабіле” прикрасив вечір своєю неперевешеною музикою.

 

Читайте також:

1 Коментар Греко-католики відзначають 10-річчя відновлення структур УГКЦ на теренах Волині

  1. дуже добре що унас в украини йе таки служители а москалив скоро будуть гнати с нихним митрополитом володимером .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*