Гончарук продовжуватиме реформу децентралізації

23.10.2019 / Новини

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що реформа децентралізації продовжуватиметься. Він не виключає створення спеціальної служби підтримки, куди представники територіальних громад можуть звернутися.

Про це він заявив під зустрічі з представниками Асоціації міст України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю.

Зазначається, що під час зустрічі обговорили питання початку та прохоження опалювального сезону, залучення іноземних інвестицій в регіони та розподілу субвенцій. Також говорили про проблеми, з якими доводиться стикатися міським головам.

«Ми з вами в одному човні та маємо разом вирішувати проблеми людей», – заявив Гончарук.

Прем’єр-міністр додав, що наради з представниками територіальних громад будуть проводитися постійно. Він не виключає створення спеціальної служби підтримки, куди можна буде звернутися не лише з конкретними питаннями, але й з пропозиціями.

«Реформа децентралізації точно продовжуватиметься! І в її рамках громади отримають більше повноважень», – наголосив Гончарук.

Він також поінформував міських голів про стратегічні напрямки роботи Уряду. Зокрема, зараз йде робота над створенням функціональної інфраструктурної мережі по всій Україні.

Прем’єр пояснив, що йдеться про освітню, медичну мережу, безпеку і юстиція.

«У нас в Програмі дій Уряду є чіткі стандарти, які держава гарантуватиме українцям – «швидка» має приїжджати за 10 хвилин в місті, лікар має бути не далі ніж за 7 км у сільській місцевості, кожна дитина має ходити в дитячий садок і так далі», – зазначив Гончарук.

За його словами, зараз зібрано по міністерствах інформацію по об’єктах, які належать до цих мереж, і нанесли її на інфраструктурну карту. Зараз на ній понад 110 тис. об’єктів по всій країні.

«Минулого тижня ми направили карту в області, щоб вони додали всі інфраструктурні об’єкти, яких не вистачає: в якому районі потрібна школа, в якому садочок, а в якому – лікарня», – сказав прем’єр-міністр.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук давно знає про те, що Держгеокадастр в Київській області — «це клондайк для схематозників та всіх нечесних чиновників». І одним з найгучніших прикладів вважає держпідприємство «Пуща-Водиця».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*