Голову Любомльської райради покарали за корупцію

05.08.2016 / Новини

За корупційне правопорушення покарали голову та заступника голови Любомльської районної ради

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратурою Волині спільно з працівниками Служби безпекив області задокументовано факт адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, вчиненого головою та заступником голови Любомльської районної ради.

Беручи участь в сесії районної ради 24 грудня 2015 року, керівник органу місцевого самоврядування та його заступник проголосували за встановлення собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу.

На черговій сесії ради, яка відбувалася 25 лютого, і голова, і заступник були “за” встановлення собі 50-відсоткової надбавки до окладу на весь 2016 рік.

Окрім того, вони того дня проголосували і за присвоєння собі рангів посадової особи органу місцевого самоврядування. Голова – шостого, заступник – восьмого.

Такими своїми діями посадовці порушили вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, адже мали повідомити депутатів про наявність конфлікту інтересів та не брати участі в голосуванні.

Любомльський районний суд визнав обох посадовців винними у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність у них реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах конфлікту інтересів та призначив їм адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 грн. кожному.

4 Коментарів Голову Любомльської райради покарали за корупцію

  1. Ще треба перевірити його роль в тому що в днз любомля не дав поміняти вікна. 30 штук бо хотів впихнути свою будівельну фірму.а інших які вже зробили заміри випер владою даною йому народом любомльщини.чому батьки мовчать?

  2. Сушик пригрів собі місце і грібе лопатою. Свобода не перестає дивувати. Куди дивиться керівництво партії? То Альона і тапочок, то Сушик – корупціонер.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*