Голова Шацької райради взяв участь у першому засіданні Госпітальної ради Волині

31.01.2020 / Новини

У Луцьку відбулося перше засідання госпітальної ради Волині. Участь у цьому засіданні взяв Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

Про це повідомляє пресслужба Шацької райради.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк переконаний, що необхідно сформувати систему для цілої області, а не окремого району. Тому до складу госпітальної ради увійшло по одному представнику від кожного з органів, уповноважених управляти комунальними та державними закладами охорони здоров’я того чи іншого району.

Очолила Госпітальну раду заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець.

Нагадаємо, що до складу Госпітальної ради увійшов також Володимир Дибель, директор КНП «Любомльське територіальне медичне об’єднання».

Створено Госпітальну раду Волинського госпітального округу при Волинській обласній державній адміністрації розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації №7 від 14 січня 2020 року.

В розпорядженні зазначено, що раду створено як консультативно-дорадчий орган для розроблення пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні Волинського госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я та організації надання медичної допомоги в окрузі.

На першому засіданні вирішили організаційні питання роботи госпітальної ради: обрали заступника голови та секретаря Госпітальної ради. Також обговорили та визначили першочергові завдань діяльності. На розгляд присутніх подали пропозиції до план розвитку Госпітальної ради у І кварталі 2020 року. Так, планується в лютому розробити план розвитку Волинського госпітального округу, в лютому провести аналіз та оцінку ризиків функціонування спеціалізованих медичних закладів охорони здоров’я в умовах фінансування через НСЗУ.

Планується в квітні-місяці провести реорганізацію і перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання спеціалізованої та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах Волинського госпітального округу.

До завдань Госпітальної ради належать розроблення пропозицій та рекомендацій щодо:

1) плану розвитку Волинського госпітального округу;
2) реорганізація і перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомог

и в межах Волинського госпітального округу;
3) переліку опорних закладів охорони здоров’я у Волинському госпітальному окрузі;
4) інших питань, які належать до компетенції учасників Волинського госпітального округу щодо забезпечення надання в ньому медичної допомоги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*