Глава ЄС різко засудив польський закон про “бандеризм”

02.02.2018 / Новини

Президент Європейської ради Дональд Туск та МЗС Ізраїля виступають категорично проти скандального польського закону про Інститут національної пам’яті.

Екс-прем’єр Польщі Дональд Туск на своїй сторінці у Twitter розкритикував закон про “бандеризм”, ухвалений Сеймом і Сенатом, – пише сайт 24.

“Ті, хто розповсюджує брехливе формулювання про “польські табори”, шкодять доброму імені і інтересам Польщі. Автори закону розпропагували цей огидний наклеп на весь світ, як ніхто до цього не робив. Отже, все згідно з законом”, – написав президент Європейської ради.

З категоричною заявою виступили і в Ізраїлі. Спікер МЗС Ізраїля Еммануль Нагшон у своєму Twitter зазначив, що закон про Інститут національної пам’яті забороняє стверджувати про причетність поляків до Голокосту.

Ізраїль з абсолютною серйозністю розглядає будь-які спроби оскаржити історичну правду. Жоден закон не змінить фактів,– пише він.

Окрім того, 2 лютого влада Ізраїля планує ухвалити рішення про відкликання свого посла Анни Азарі з Польщі у відповідь на схвалення Сенатом скандального законопроекту.

“Таким чином, Єрусалим хоче висловити своє невдоволення. Це може означати велику кризу у відносинах між двома країнами, оскільки доти, доки напруга не знизиться, нового посла не буде”, – пояснили в МЗС.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*