Генпрокурор: в Україну заїжджають сотні злочинців, звільнених з в’язниць РФ

17.09.2018 / Новини

В Україну почали заїжджати останнім часом сотні кримінальних елементів, засуджених на території Російської Федерації, для організації бандформувань. Про це сьогодні заявив під час брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко, коментуючи екстрадицію до РФ Тимура Тумгоєва, що, зокрема, стало причиною заворушень під ГПУ, передає кореспондент УНН.

“Останнім часом, за даними міністра внутрішніх справ, в Україну заїжджають сотні кримінальних елементів, які засуджені на території Російської Федерації, зокрема, ті, які називають себе “ворами в законі”, яких масово звільняють із таборів відбування покарання в Росії з однією умовою – їхати в Україну, організовувати великі банди”, – наголосив він.

У цих обставинах, зазначив Луценко, правильним рішенням є екстрадувати їх назад до Російської Федерації. “Перетворити Україну в накопичувач кримінальних елементів вважаю неприйнятним”, – підкреслив Генпрокурор.

Нагадаємо, раніше у ГПУ вказали, що росіянина Тимура Тумгоєва було видано Росії без порушення вимог національного законодавства.

Активісти 17 вересня зранку прийшли з пікетом під Генеральну прокуратуру України, частина активістів хотіла прорватися всередину будівлі ГПУ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*