Генерал-лейтенант, ветеран Держприкордонслужби, із Любомльщини відзначає 70-річний ювілей

14.11.2019 / Новини

4 листопада святкує день народження український військовий, генерал-лейтенант, ветеран Державної прикордонної служби України Аркадій Яворський.

Про це написав у соцмережах  директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський.

Аркадій Семенович народився 14 листопада 1949 року. Середню освіту здобув у місті Любомль. Трудову діяльність розпочав у 1966 році з посади слюсаря-газозварника Любомльського райоб’єднання «Сільгосптехніка».

У 1967-1971 роках – курсант Московського вищого прикордонного училища, 1971-1975 роки – заступник та начальник прикордонної застави Львівського прикордонного загону Західного прикордонного округу. 1975-1978 роки – слухач прикордонного факультету Військової академії ім. М. В. Фрунзе, 1978-1992 роки – служба на командно-штабних посадах у військах Тихоокеанського та Камчатського прикордонних округів, у головному в штабі Прикордонних військ СССР та Російської Федерації.

У 1992 році Аркадій Яворський повернувся в Україну та до 1996 року відповідав за формування Луцького прикордонного загону. З 1996 по 2001 – перший заступник командувача – начальник штабу Південно-Східного та Північно-Західного напрямів Прикордонних військ України, 2001-2004 роки – командувач Південного напряму прикордонних військ України (начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України), а з 2004 до 2007 – перший секретар із прикордонних питань Посольства України в Республіці Польща.

У подальший період Аркадій Семенович бере активну участь у громадському житті. 2008-2011 – директор департаменту оборонної роботи Одеської міськради, а з 2009 і донині – голова Ради організації ветеранів Південного напряму Державної прикордонної служби України, голова Ради організації ветеранів Державної прикордонної служби України Волинської області.

Нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ст., відзнакою «Почесний прикордонник України», медалями «За всідзнаку в охороні державного кордону СССР», «За мужність в охороні Державного кордону України», «Ветеран прикордонних військ» та ще 30 медалями СССР, України та Республіки Польща. Має 40 років військової служби, 44 роки загального трудового стажу.

«Колектив Любомльського краєзнавчого музею сердечно вітає із 70-річним ювілеєм українського військовика, генерал-лейтенанта, ветерана Державної прикордонної служби України Аркадія Яворського! Щиро зичимо доброго здоров’я, довголіття, щастя, родинного затишку та добробуту, наснаги й міцності духу! Віримо й надіємось, що Ваш потужний досвід та знання ще неодноразово будуть використані на благо України та її народу», – йдеться у дописі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*