“Газпром” зірвав технічні тристоронні переговори з Україною та ЄС

16.01.2019 / Новини

Російський газовий монополіст “Газпром” зірвав технічні тристоронні консультації щодо транзиту газу між Україною, Росією і Євросоюзом. Ця зустріч мала передувати другому раунду головних консультацій, запланованих на 21 січня.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль у своєму Facebook, – пише Економічна правда.

“Логіка проста – не звертати увагу ні на кого, будувати “Північний потік-2″, не чекаючи остаточних дозволів, ігнорувати своїх же ж партнерів”, – написала вона.

За словами Зеркаль, слід “не давати “Газпрому” жодних винятків і поширювати на всі його проекти, особливо “Північний потік-2″, усі норми ЄС, чого Україна вимагає вже давно”.

“Дуже доречно, що питання відповідних змін до газової директиви ЄС обговорюються в Раді ЄС саме сьогодні”, – зазначила дипломат.

“Тим часом ми провели змістовні розмови з Європейською комісію щодо всіх істотних питань реформи ринку газу, виконання Угоди про Асоціацію, у тому числі оновленого Додатку XXVII, подальшої долі тристоронніх консультацій тощо. Працюємо далі і готуємось не лише до тристоронніх консультацій на політичному рівні, але і до всіх можливих сценаріїв розвитку подій”, – додала вона.

Нагадаємо, перший раунд тристоронніх консультацій відбувся 17 липня 2018 року. Пізніше “Газпром” зірвав консультації, які були заплановані на вересень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*