Газ, дороги, пляж: на що нарікали Погуляйкові жителі Шацького та Любомльського районів

02.09.2020 / Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко здійснив робочу поїздку до Шацького та Любомльського райони. Там він оглянув ряд об’єктів інфраструктури та провів робочу зустріч із представниками громад обох районів, а також розпитав про проблемні питання. 

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Традиційно найпоширенішими питаннями стали ремонт доріг та сприяння у фінансуванні з державного бюджету дороговартісних об’єктів, на які у бюджету громади немає коштів. Для прикладу, виконувачка обов’язків Щацького селищного голови Людмила Цевух розповіла про необхідність будівництва полігону твердих побутових відходів, вартість якого більш ніж 7 млн грн. Однак, як зазначила вона, вже є виготовлена проєктно-кошторисна документація, а місцевий бюджет готовий долучитися до співфінансування. Аналогічна ситуація склалася і з проєктом підключення до каналізування території громади – проєктно-кошторисна документація виготовлена, але необхідне фінансування з державного бюджету, адже вартість становить близько 12-ти млн грн.

Серед дорожніх об’єктів, про які розповіла Людмила Цевух, – будівництво перехрестя зі світлофором, дорога до урочища «Гряда» (2,5 км вартістю орієнтовно 10 млн грн.), дорога «Шацьк-Вілиця», а також «Прип’ять-Стара Вижівка-Ратне». До слова, як зазначив заступник голови Шацької РДА Володимир Самусєв, ПКД на останню дорогу, що з’єднує кілька районів, також є, тож необхідне лише фінансування.

Окрім того, зверталися із такими питаннями, як добудова ІІІ черги опорного навчального закладу Шацької ОТГ, облаштування пляжу на озері Пісочне, що у Мельниках та будівництво стадіону для проведення спортивно-тренувальних зборів на їхній території.

Однак гостро стоїть питання щодо транспортного сполучення з с. Прип’ять. Представники громади розповіли, що раніше із перевезенням проблем не було. Сьогодні ж є лише один маршрут, який курсує у другій половині дня, а людям здебільшого він необхідний лише вранці. Присутня на зустрічі начальниця управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Наталія Остапкович повідомила, що дійсно нині цей рейс не курсує, бо триває конкурс на маршрут, який відбудеться 15 вересня.

У Любомльському районі залучення фінансування просили для школи у с.Римачі та будівництва школи у с.Головне. Також розповіли й про проблему зі постачанням скрапленого газу. Любомльський район не газифікований, і скраплений газ у балонах є основним джерелом використання у побуті для приготування їжі. Нині ж його дуже складно придбати, адже, відповідно до законодавства, повинен бути постачальник, який визначається через аукціон.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*