Ганьба, якщо це – “гола” спроба набрати політичних балів, – Ігор Гузь про створення автокефальної церкви (ВІДЕО)

05.05.2018 / Новини

Єдина помісна в Україні – це одне із найважливіших фундаментальних питань розвитку української нації в цілому.

На цьому наголосив народний депутат Ігор Гузь в ефірі телеканалу “Аверс” у програмі “Запитай у депутата”,  – інформує прес-служба народного обранця.

“Я підтримую об’єднання української православної церкви і надання автокефалії Київському Патріархату з центром у Києві. Яка буде ієрархічно підпорядковуватися Константинополю, і, яка не буде мати зв’язку напряму з Москвою. Як на мене, це дуже принципове, для української держави, питання”, – зауважив він.

На запитання ведучої щодо можливого піару Президента України Петра Порошенка на темі незалежної церкви, наголосив: “Якщо це – частково політичний піар, але з бажанням все-таки втілити це в реальність, то – нехай. Але якщо це «гола» спроба набрати політичних балів без кінцевого результату, тоді це – ганьба!”.

Депутат акцентував, що об’єднувати прихожан Київського та Московського Патріархатів силоміць не варто.

“У моєму окрузі приблизне співвідношення прихожан Московського та Київського Патріархатів: 65 на 35 відсотків відповідно. Забирати храми, влаштовувати бійки – це не зовсім правильно. Це має вирішуватися демократично, і кожен, хто ходить до храму, сам має прийняти рішення”, – пояснив він.

“Я сподіваюся, що Вселенський патріарх Варфоломій і Священний Синод почують українців, і все-таки, рішення про єдину помісну церкву буде прийнято”, – зазначив Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*