Фото дня. Снігом землю вкрило — птахи до людей

З моменту, коли взимку встановлюється більш-менш стійкий сніговий покрив, пташкам стає набагато важче добувати собі корм, відтак, вони перебираються ближче до людських осель.

Багато хто на своїх обійстях у цю пору вивішує годівнички і завжди має нагоду помилуватися пернатими, які копошаться там, шукаючи поживу.

До речі, підгодовуючи птахів, варто пам’ятати про декілька простих правил:

1. Птахів потрібно саме підгодовувати, а не годувати постійно. У годівниці пернаті повинні знаходити лише частину денного раціону, а решту шукати в природі. Наповнюйте годівницю в один і той же час один-два рази в день. Пернаті швидко звикнуть до вашого розкладу і в інший час будуть шукати корм самі.

2. Для підгодівлі пернатих годяться: насіння соняшника, просо, овес, пшениця, сушена горобина і глід, насіння клена і ясена, шишки, жолуді, горіхи. Для підгодівлі птахів підійдуть також: сало, м’ясо (яловичина), несолоне вершкове масло, круто зварене і натерте на тертці яйце, домашній сир, порізане на шматочки яблуко.

3. Важливо стежити, щоб в годівницю не потрапляла солона їжа — насіння, сухарики, солоне сало. Також не можна підгодовувати смаженою, кислою, гострою, жирною або зіпсованою їжею, свіжим чорним хлібом, пшоном.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*