Фото дня| Всесвітній день української хустки на Любомльщині

У суботу, 7 грудня, відзначатимуть Всесвітній день української хустки. З цієї нагоди в Україні стартував флешмоб “Зроби фото з хусткою”. До акції долучилися й жителі Любомльщини.

Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Це невід’ємна частина української культурної спадщини.Сьогодні яскраві хустки поступово завойовують прихильність не тільки українок, а й модниць всього світу. А от же українське вкотре стає світовим трендом.

Фото з хусткою на сторінці Радехівської ЗОШ І-ІІ ступенів (Вишнівська ОТГ).

Хустка завжди є прикрасою,символом краси українки. В Гущанській “Опалинці” хустка є оберегом, – повідомляють на сторінці Гущанського ліцею (Рівненська ОТГ), де додають раритетну світлину колективу з хустками.

“Група громадських діячів, акторів та успішних жінок ініціювала запровадження Всесвітнього дня української хустки. Його пропонують відзначати щороку 7 грудня. З цієї нагоди у мережі запустили цілий флешмоб #зроби_фото_з_хусткою. До такого флешмобу долучились і наші учні 5 класу”, – зазначають на сторінці Гущанського ліцею.

“Навіть  маленькі першокласниці знають цінність української хустки. Ми передаємо естафету всеукраїнського флешмобу “Українська хустка” працівникам культури”, –  інформує Комунальний заклад “Центр КДСТ” Рівненської ОТГ.

“Учні 9 класу Рівненського ліцею із задоволенням долучаються до всеукраїнського флешмобу “Українська хустка” і передають естафету учням і вчителям ліцею, а також працівникам сільської ради Рівненської ОТГ”, – йдеться на сторінці Рівненської громади.

Вся Україна приєднується до флешмобу #Зробифотозхусткою, – йдется на сторінці Яснівського ЗЗСО І-ІІ ступенів.

 

Історичний музей Штунської ЗОШ І-ІІІ ст. долучився до цієї акції. Наймолодша учасниця флешмобу першокласниця Анютка Лукашук була одягнена у найдавнішу хустку із колекції музею 1910 року. Керівник музею Катерина Петрівна Оніщук ознайомила усіх учасників акції із обрядовою функцією хустки, а екскурсовод музею Христина Смолярчук з її історією. Учениці школи зробили світлини у хустках із фондів музею.

На сторінці Штунської ЗОШ І-ІІІ ступенів опублікували фото учасників акції.

Фольклорний колектив “Криниченька” клубу с. Скрипиця (Головненська ОТГ) приєднався до акції-флешмобу “Зроби фото з хусткою”.

“Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції — це генетичні скарби нашого народу. Традиції — це наше минуле і майбутнє… Бережімо їх і поважаймо…”,- йдеться на сторінці Головненської ОТГ в соцмережах.

Рівненська сільська рада підтримала флешмоб “Зроби фото з хусткою”.

“День Української хустки! Забузьке старостинство (Рівненська ОТГ)!”, – пише Natalia Kuharuk-Danish, яка опублікувала фото жительок округи в колоритних хустинах.

1 Коментар Фото дня| Всесвітній день української хустки на Любомльщині

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*