Формат “Бандрештату” змінили через брак фінансування

06.08.2019 / Новини

На Волині відгримів уже тринадцятий за ліком фестиваль українського духу “Бандерштат”. Він мав дещо змінений форма:  була одна головна сцена, а концертна програма тривала два дні.

Як розповів в ефірі Радіо Промінь організатор “Бандерштату” Сергій “Колос” Мартинюк, фестиваль довелося дещо змінити через брак фінансування.

На три дні поле біля Луцька перетворилося на величезне наметове містечко. На фестивалі виступили десятки українських гуртів та виконавців, серед яких “Бумбокс”, “Тартак”, KOZAK SYSTEM, Vivienne Mort, “Один в Каное”, Жадан і “Собаки”, “Тінь сонця” та багато інших.

Зі слів Сергія Мартинюка, фестиваль пройшов досить успішно, люди його не проігнорували, попри побоювання організаторів, відвідувачів було більше, ніж минулого року.

Зміна формату була вимушеною, тому що цього року команда мала проблеми з фінансуванням і була змушена відмовитися від двох сцен: важкої і тихої.

“Ми мусили зробити так, щоб вмістити всіх тих виконавців, яких я хотів бачити на трьох сценах, і вийшло так, що щодня виступало орієнтовно по 7 гуртів, плюс по кілька сетів нічних було. Для людей це був справжній марафон, для організаторів, до речі, теж. І тим не менш, є тут один великий плюс – те, що увага людей не розосерджується на кілька сцен. Вони мають одну велику точку, на якій збираються, окрім інших заходів.

Крім музики, у нас дуже активна цього року була гутіркова і літературна програма. Там була Яніна Соколова, Юрко Іздрик, Ірена Карпа, Максим Кідрук, Олександр Ірванець і багато інших людей, які є, можна сказати, передовими обличчями української літератури і думки”, – говорить Сергій Мартинюк.

Щодо наступного року, організатор поки не може точно повідомити, чи будуть на наступних фестивалях повертати три сцени і розподіляти музику за стилями

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*