Фонд “Прибужжя” профінансує найцікавіші громадські проекти регіону

18.07.2016 / Новини

Сьогодні, 18-го липня у Нововолинську відбулося вручення сертифікатів переможцям другого етапу конкурсу міні-грантів “Крок назустріч”, започаткованого Фондом Ігоря Гузя «Прибужжя».

Про це інформує видання “БУГ”.

Втілити свої мрії в життя активісти Прибужжя зможуть завдяки проекту “Крок назустріч”, метою якого є підтримка ініціативи громад та новостворених ініціативних груп, зокрема тих, що знаходяться у сільських та віддалених місцевостях Володимир-Волинського, Іваничівського, Любомльського районів, а також Володимира-Волинського та Нововолинська.

Переможці конкурсу тепер зможуть ефективно використати свій грант у розмірі 20-ти тисяч гривень кожен на втілення власних задумів, навчитися не лише єдиноразово реалізувати виграні кошти, а й, розуміючи потреби громади, набувати досвіду у написанні аналогічних проектів.

“Сподіваємося, що до кінця літа шість переможців втілять ті завдання, які перед собою ставили. Цього разу ми також збільшили суму коштів на фінансування проектів: загальна сума була 100 тисяч, з рішенням підтримати не 5, а 6 проектів, вона збільшилася до 111 тисяч гривень.

Також дуже приємно, що є люди, які підтримують цей конкурс і допомагають його реалізовувати.

На моє прохання після зутрічі з Володимиром Гройсманом уряд затвердив рішення по соціально-економічній субвенції на округ у розмірі 12 мільйонів гривень (в минулому році виділили 5,2 мільйона). Вважаю це прогресом. До грудня ми облаштуємо 77 дитячих або споритивних майданчиків. Відразу хочу сказати, що я не пропоную підрядників для виконання робіт з встановлення майданчиків тощо, подальша реалізація коштів залежить від влади.

Ми готові в міру можливостей допомагати у втіленні проектів. При прийнятті рішень намагаємося не обділити жодної територіальної одиниці. Конкрус міні-грантів “Крок назустріч” буде продовжено”, – відзначив народний депутат України Ігор Гузь.

Виконавчий директор Фонду «Прибужжя» Борис Карпус повідомив, що під час набору заявок подали 48 проектів, із яких обрали шість найцікавіших. Перемогли такі:

  • Хобултівський дошкільний навчальний заклад (Володимир-Волинський р-н). Проект:«Облаштування санвузла дошкільного навчального закладу села Хобултова» – встановлення бойлера для гарячої води, заміну умивальників та проведення робіт з укладання плитки керамічної на стіни і підлогу.
  • Громадська організація «Топилище» (Іваничівський р-н). Проект: «Громада, влада та бізнес – разом заради майбутнього» – створення сучасної спортивної інфраструктури та популяризації занять спортом, що є запорукою соціально-економічного розвитку села і поліпшення його іміджу.
  • Громадська організація «Гущанські патріоти» (Любомльський р-н). Проект: «Покращення роботи місцевої пожежної охорони шляхом добудови гаража для пожежного автомобіля та організації пожежного поста» – добудова гаража до адмінприміщення сільської ради з приєднанням останнього до електромережі та системи парового опалення.
  • Громадська організація «Світ для дітей» (м. Нововолинськ). Проект: «Спортлайф» – закупівля спортивних матів, сухого басейну з м’ячиками, м’яких модулів, шведської стінки.
  • Ініціативна група житлового буд. № 25 бульвар Шевченка, (м. Нововолинськ). Проект: «Надійний захист» -встановлення у притулку для собак високого надійного паркану.
  • Громадська організація «Берег надії» (м.Володимир-Волинський). Проект: «Будуючи місточок».

Нагадаємо, що у конкурсі можуть брати участь представники громадських організацій, закладів культури та освіти, представники органів місцевого самоврядування та інші групи активних громадян, які проживають на території Любомльського, Іваничівського та Володимир-Волинського районів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*