У Любомлі вперше відбувся фестиваль англійської мови (фото)

01.06.2016 / Новини

Любомльчани вишукано та з ентузіазмом провели перший районний фестиваль англійської мови. Такий захід відбувся вперше не тільки у районі, а й у Волинській області. Як відомо, 2016-й рік оголошено роком англійської мови в Україні відповідно до Указу Президента Петра Порошенка, що й стало неабияким поштовхом для проведення такого свята.

У вівторок, 31-го травня творча група на чолі з головним спеціалістом Любомльського відділу освіти Марією Мельніченко організувала серед учнів 1-11 класів районний фестиваль англійської мови.

У заході брали участь учні з 36-и навчальних закладів району, зокрема Любомля, Головна, Полап, Вишнева, Бережців, Хворостова, Гущі, Згоран.

“Сьогодні ми підбили підсумки набутих знань та навичок з англійської мови серед найкращих дітей Любомльщини. Цікаво, що свято розпочалось із інсценізації уривка п’єси “Ромео і Джульєтта” Вільяма Шекспіра, адже цьогоріч минає 450 років від дня його народження. Це досить символічно для нашого свята”, – ділиться враженнями Марія Мельніченко.

IMG_1787IMG_1806

Виступи дітей були поділені по блоках:

1-4 класи – розповідали вірші,

5-6 класи – робили постери на тему “Чому я вивчаю англійську мову?, листи

7-8 класи – вистави,

9 клас – виступи з власними віршами,

10-11 класи – пісенні номери (сольні, вокально-інструментальні ансамблі)

IMG_1789 IMG_1816IMG_1798IMG_1782

“Хочу зазначити, що для журі найбільше сподобались дитячі листи. Щирі дитячі мрії та побажання, які стосуються безпосередньо України, написані англійською мовою захоплюють. Учні адресували свої листи і Королеві Великобританії і хлопцям в АТО, і Президенту, і навіть Богу. Але переміг лист учня Згоранської школи, у якому тварини звертаються до людей, щоб ті берегли земну кулю”, – розповідає Марія Мельніченко.

IMG_1909IMG_1924IMG_1939

За словами організаторів фестивалю, неабияку активну участь проявили учні районної гімназії імені Наталії Ужвій. Учень 3-го класу Михайло Мельніченко переміг у своєму тематичному блоці “Вірші”. Також учениця 5-го класу Тетяна Любченко перемогла у номінації “Постери-листівки”. Власним віршем, написаним англійською мовою, підкорила серця гостей свята учениця Головненської ЗОШ Софія Микитюк.

Також варто зазначити, про хорошу підготовку до фестивалю в учнів ЗОШ №2 міста Любомля. Їх активність та наполегливість проявились у кращих номерах заходу. Журі відзначило сильну вокальну групу школи.

IMG_1853IMG_1903

Зачарував сольний виступ Андрія Коваля з хітом Джамали “1944”. Також учень Полапівської школи Сергій Степанюк, переможець обласного конкурсу співців, виконав перекладену з української пісню “Ні – війні!”.

IMG_1979

Усі учасники фестивалю отримали грамоти та подарунки. Помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч вручив найкращим учасникам українсько-англійський словник. Марія Мельніченко теж отримала подяку за старання та вклад душі у здійсненні цього свята, крім того, одержала заохочувальну премію. Придбати подарунки для учасників фестивалю допоміг і міський голова Любомля Роман Ющук.

Читайте також: У школах Любомля пролунав останній дзвінок (фото)

IMG_2010

Відзначимо, що діти проявили неабияку зацікавленість у проведенні свята. Сподіваємось, що такий захід у районі започаткує добру традицію організовувати подібні тематичні фестивалі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*