Фельдшер з Шацька розповів про 30 років, які віддав професії

21.06.2016 / Новини

У третю неділю червня в Україні відзначається день медичного працівника.

Одним з тих, хто присвятив своє життя порятунку людей, нада­ючи їм невідкладну медичну до­помогу, є фельдшер бригади екстреної медичної до­помоги та медицини катас­троф Володимир Мойсейович Штандер.

Про це пише “Шацький край”.

Народився майбутній медик у селі  Кропивники 12 вересня 1957 року. Після закінчення Прип’ятської школи вступив у Ковельське медичне училище, бо саме цією професією марив ще з дитинства. Закінчивши навчання в училищі, 20-річного юнака призвали на строкову військову службу, яку він проходив у Німецькій демократичній республіці. Перші практичні знання здобув саме у військовій частині у званні військового фельдшера.

Після армії з певним багажем медичних знань, Володимир Штандер повернувся в Шацьк, де шість років працював на посаді фельдшера здоровпункту у Шацькому лісному технікумі ім. В.В.Сулька. А вже з 1987 року і донині (а це – майже 30 років) Володимир Мойсейович є незмінним членом бригади екстреної медичної допомоги.

За час роботи медиком у Володимира Мойсейовича бувало усяке, що всього й не згадаєш.

Найважчим для бригад швидкої є літо, коли в район приїжджають відпочивальники, і кількість населення збільшується в рази. А тут – і спиртне, і бійки, і аварії, відповідно – багато серйозних травм. Бувало, що за зміну кожна з двох бригад робила по 20 виїздів на виклики.

Володимир Мойсейович каже, що звик до смерті, бо звикати доводиться до всього, навіть до таких страшних речей. Вони – це частина їхньої роботи та нашого життя.

До режиму працювати по змінах за десятки років Володимир Штандер уже звик. Каже, тут проходить добра половина його життя. Особливо тепер, коли медичного персоналу не вистачає, то й чергувати доводиться через день.

Міцним тилом для фельдшера є його сім’я – дружина та двоє дітей. Вони завжди з розумінням ставилися до професії батька.

2 Коментарів Фельдшер з Шацька розповів про 30 років, які віддав професії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*