Євросоюз запустив проект європейської школи розвідки

20.11.2018 / Новини

Міністри оборони країн Європейського Союзу прийняли рішення про запуск 17 нових проектів у сфері безпеки, які спрямовані, як на створення нових видів озброєнь, так і на підготовку кадрів, у тому числі в галузі розвідки, командування і контролю, а також кібербезпеки.

Про це повідомила прес-служба Ради ЄС, – передає 24 канал.

На засіданні Ради ЄС у Брюсселі міністри затвердили 17 нових проектів у рамках програми Постійного структурованого співробітництва ЄС у сферах безпеки і оборони (PESCO),– йдеться у документі.

Серед низки проектів – створення нових систем управління артилерією, модернізація бойових вертольотів, створення безпілотних підводних апаратів, систем захисту від дронів.

П’ять з 17 проектів спрямовані на підвищення кваліфікації європейських фахівців у сфері оборони і безпеки, а також командного складу для місій Євросоюзу. Серед усього створення Спільної розвідувальної школи ЄС (Joint EU Intelligence School, JEIS), яка “забезпечить навчання і тренування військового і цивільного персоналу держав ЄС і НАТО у розвідувальних дисциплінах”. Провідними країнами цього проекту стануть Греція та Кіпр.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*