Євросоюз може розширити “чорний список” офшорів

06.03.2019 / Новини

Влада Євросоюзу підготувала новий проект чорного списку офшорів, які не приймають належних заходів для забезпечення фінансової прозорості і боротьби з податковими злочинами.

Як повідомило у вівторок з посиланням на джерела агентство Reuters, в перелік додані 10 держав і територій, інформує УНН.

Як зазначає агентство, новий список може бути схвалений на рівні послів ЄС вже в середу. У нього пропонується внести Оман, острови в Тихому океані і Карибському басейні, все ще розглядається питання про додавання до переліку ОАЕ і Бермудських островів.

Європейський чорний список офшорів був створений в грудні 2017 року, після серії великих корупційних скандалів, в ході яких у ЗМІ потрапили матеріали про офшорні рахунки європейських політиків і керівників державних структур, які використовували їх з метою ухилення від податків.

Спочатку в списку було 17 найменувань. Зараз в чорному списку ЄС залишилися п’ять держав і територій: Американське Самоа, Гуам, Самоа, Тринідад і Тобаго, а також Американські Віргінські острови.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*