Євросоюз із 2021 року переходить на літній час

06.03.2019 / Новини

Європейський парламент підтримав припинення зміни літнього часу на зимовий з 2021 року. Відповідне рішення ухвалив Комітет з транспорту та туризму.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Європарламенту.

Комітет запропонував змінити годинник в останню неділю березня 2021 року востаннє для країн, що погодились перейти на постійний літній час. Країни, які вважають за краще зберігати свій стандартний час, можуть змінити годинник в останній раз в останню неділю жовтня 2021 року.

У 2018 році в ЄС провели громадські слухання щодо припинення змін часу, у якому 84% опитуваних висловились проти постійного переведення годинника. На цій підставі Європейська Комісія подала пропозицію про встановлення літнього часу на постійній основі.

ЄС вперше уніфікував літні часові домовленості у 1980 році, щоб забезпечити гармонічний підхід до перемикання часу в рамках єдиного ринку, оскільки до цього національні практики та графіки літнього часу розходилися.

Поточна літня угода передбачає, що країни ЄС повинні перейти на літній час в останню неділю березня і повернутися до стандартного часу в останню неділю жовтня.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*